Megközelítés a repülőtérről Bologna

Bologna

A terminált a központból automata vonat, tömegközlekedési buszok és más olasz városokba közlekedő távolsági járatok szolgálják ki.

Link Ár Utazási idő Gyakoriság
Marconi Expressz 12,80 eur
23,30 eur (oda-vissza)
6 perc 5-10 perc
Navetta Aeroporto busz 4 eur + 1,50 eur 35-40 perc 24 perc
81-es és 91-es buszok 1,50 eur 15 perc gyalog
27 perc utazás
15 perc

A különböző közlekedési módokkal kapcsolatos részletes információk az alábbiakban olvashatók. De fedezze fel független városkalauzunkat is, és tervezze meg velünk az utazását:

Marconi Expressz

A Marconi Expressz nevű automata vonat (monorail) a fő, leggyorsabb és legkényelmesebb közlekedési eszköz a repülőtér és Bologna központja között.

Olcsó szállodák Bologna központjában

A peron körülbelül 70 méterre van a terminál előtt, és nem lehet eltéveszteni az utat - kövesse a zöld Marconi Express jelzéseket. A vonat Bologna Centrale pályaudvarig közlekedik, ahonnan bátran továbbmehet a Rimini, Firenze, Milánó és egész Olaszország felé tartó vonatokra.

 • Viteldíjak - 12,80 eur / 23,30 eur oda-vissza
 • Utazási idő - 7 perc
 • Menetgyakoriság - 7 perc napközben, 15 perc kora reggel és késő este
 • Hivatalos információk: marconiexpress.it

Az első járat a Centrale pályaudvarról 5:40-kor, az utolsó járat a repülőtérről 0:00-kor indul.

A jegyeket kétféleképpen lehet megvásárolni - hagyományosan a poggyászkiadásnál lévő önkiszolgáló terminálokon vagy közvetlenül a pályaudvar bejáratánál, illetve a be- és kijárati forgóajtóknál egy fizetési kártyával. A viteldíjat automatikusan levonják.

A repülőtérre való visszautazáshoz szánjon több időt, mivel a vonat befogadóképessége körülbelül 50 fő, és előfordulhat, hogy a forgalmas időszakokban várakoznia kell az indulásra.

A Marconi Express állomás a repülőtér 1. emeletén található, és a felfelé vezető lépcső közvetlenül az érkezési terület kijáratától vezet.

A Bologna Centrale pályaudvaron a peron a központ és az állomásépület teljesen másik oldalán található. Az aluljárón keresztül kell végigmenni a legvégéig, a Via de' Carracci szintjére.

Navetta Aeroporto 944-es busz

Közvetlenül a termináltól az Ospedale Maggiore kórházig közlekedik a 944-es buszjárat is, amely Navetta Aeroporto néven ismert. Az Ospedale Maggiore pályaudvarról a 18-as, 19-es, 35-ös, 38-as és 39-es járatok a történelmi központba, míg a 35-ös, 38-as és 39-es járatok a pályaudvarra közlekednek. A 38-as és 39-es buszok körjáratúak. A 38-as gyorsabb a központba vezető úton, a 39-es pedig a központból induló úton.

A 944-es járat a repülőtérről a kórházba 10 percig közlekedik, és 20 percenként indul.

A Navetta Aeroporto vonalon különleges tarifa van érvényben, ahol egy utazás 4 euróba kerül. Erre a vonalra nincs 24 órás jegy.

A jegyet a következő módon lehet megvásárolni:

 • Saját hitelkártyával, a buszon belül található zöld érvényesítőkártyára felcsatolva.
 • a Roger mobilalkalmazáson keresztül
 • Online a weboldalon ticketweb.tper.it
 • Az érkezési csarnokban lévő automatánál

Az online vásárláshoz a weboldalon vagy az alkalmazáson található QR-kódot kell beolvasni a buszon belüli zöld validátoron. A repülőtérre utazva a városban sehol nem lehet 4 eurós papírjegyet vásárolni.

Az Ospedale Maggiore megállóból már 1,50 eurós normál városi menetjeggyel, vagy 6 eurós 24 órás jeggyel lehet utazni. Ezeket nem lehet megvásárolni a reptéren lévő automatákból, csak a városban lévő újságárusoknál vagy a Roger alkalmazáson keresztül.

A Navetta Aeroporto vonal első két reggeli és az utolsó két esti járata a központba és a Bologna Centrale pályaudvarra közlekedik tovább.

Részletes információk erről a vonalról, beleértve a menetrendet is, a tper.it/navettaaeroporto oldalon találhatók.

54-es busz

Az 54-es busszal a Cintra Daziaria / Teatri di Vita (13-as és 86-os buszok a központ felé) vagy a Birra (81-es és 91-es buszok a központ felé) megállóig is eljuthatunk, hogy közelebb kerüljünk a városi vonalakhoz.

Az 54-es járat azonban csak óránként egyszer közlekedik 6:45 és 20:20 között. Egy napijegyet 6 euróért, vagy 75 perces egyszeri jegyet 1,50 euróért használhat. Ezeket a jegyeket azonban nem lehet megvásárolni a reptéri jegyautomatából, és a sofőr sem árul jegyeket.

Ezért jegyet úgy tudsz venni, hogy egyszerűen ráteszed a kártyádat a buszon belüli zöld leolvasóra. Az összes bolognai városi járatra a Roger mobilalkalmazáson keresztül is lehet jegyet vásárolni.

A menetrend a következő weboldalon érhető el: tper.it/54.

Az 54-es busz megállója az érkezési csarnoktól balra található, a más városokba tartó távolsági buszok megállóinak közelében.

Városi buszok a Birra megállóból

Az 1200 méterre lévő Birra megállóból induló buszok az 54-es járatnál sűrűbb, olcsóbb járatokat biztosítanak.

A Birra buszmegállóhoz a járdán 15 perc alatt el lehet sétálni.

Birra megállóból aztán a 81-es, 81A vagy 91-es, 91A buszokra szállhat fel (menetrendek a www.tper.it/orari oldalon találhatók). Ezek 15 percenként közlekednek a Bologna Centrale vasútállomásig, és 26 perc alatt teszik meg az utat.

A jegyek 1,50 euróba kerülnek, ha a Birra megállónál lévő Bar Incontro újságárusnál vásárolják meg őket. További értékesítési pontokért látogasson el a tper.it/rivendite weboldalra. A jegy a buszra való felszálláskor történő jelöléstől számított 75 percig érvényes. Ezekre a vonalakra 6 eur-ért 24 órás jegy is váltható.

Alternatívaként a jegy megvásárolható a Muver mobilalkalmazáson keresztül is (elérhető: Google Play / App Store).

Éjszakai közlekedés

A Macroni Express automata vonat hajnali 5:40-től hajnali 12:00-ig közlekedik. Éjszaka a 940-es buszjárat helyettesíti (lásd az állomáson található buszmegálló helyét), 20 percenként 0:10 és 1:30 között a repülőtér irányába, illetve 4:30 és 5:40 között a repülőtér irányába.

A 944-es Navetta Aeroporto busz 5:00 és 5:20 órakor szintén közvetlenül a repülőtérre közlekedik a Centrale pályaudvarról. A repülőtér irányában az utolsó két járat 0:15-kor és 0:45-kor közlekedik a pályaudvarra.

Autóbérlés

Szeretne autós kirándulást tenni az olasz vidéken vagy a közeli Appennin hegységben? Ebben az esetben a legjobb megoldás a bérelt autóval való utazás.

Számos nemzetközi és helyi autókölcsönző cég található közvetlenül a terminálon. Az árak egy hétre a főszezonban 290 eurónál kezdődnek. Kerülje a rossz értékeléssel rendelkező Goldcar autókölcsönző cégeket.

Hasonlítsa össze az árakat és foglaljon autót

Buszok Rimini felé

A Shuttle Italy Airport buszjáratai közvetlenül a bolognai repülőteret kötik össze Riminivel, Cesena megállóval.

A legolcsóbban a társaság weboldalán keresztül vásárolhat jegyet: shuttleitalyairport.it

 • Viteldíjak Rimini felé - 25 eur egy útra / 45 eur oda-vissza
 • Utazási idő Riminiig - 90 perc
 • Menetrend és gyakoriság - körülbelül 2 óránként egyszer: shuttleitalyairport.it/timetables

A legolcsóbb csatlakozás a Bologna Centrale pályaudvaron keresztül (a legolcsóbb a repülőtérről 1 átszállással 1,50 eur-ért), ahonnan a Trenitalia vonatai 10,80 eur-ért közlekednek.

A buszmegálló a terminál kijáratától balra kb. 100 méterre található.

Buszok Firenzébe

A bolognai repülőtér közvetlen összeköttetésben van Firenzével az Appennino Shuttle buszok segítségével.

A legolcsóbb jegyeket a társaság weboldalán keresztül lehet megvásárolni: appenninoshuttle.it

 • Viteldíjak Firenzébe - 20 eur
 • Utazási idő Firenzébe - 95 perc
 • Gyakoriság és menetrend - körülbelül 2 óránként: appenninoshuttle.it

A legolcsóbb csatlakozás a Bologna Centrale pályaudvaron keresztül (a legolcsóbb a repülőtérről 1 átszállással 1,50 eur-ért), ahol a Trenitalia vonatok 9,45 eur-tól, vagy a gyorsvonatok 14,90 eur-tól közlekednek.

A buszmegálló a terminál kijáratától kb. 100 méterre balra található.

Busz Ferrara felé

A bolognai repülőtér közvetlen összeköttetésben áll Ferrarával a Bus&Fly buszok segítségével.

A legolcsóbb jegyeket a társaság weboldalán keresztül lehet megvásárolni: ferrarabusandfly.it

 • Viteldíjak Ferrara felé - 17 eur
 • Utazási idő Ferrara felé - 60 perc
 • Gyakoriság és menetrend - naponta körülbelül 8 alkalommal: ferrarabusandfly.it/timetable

A legolcsóbb csatlakozás a Bologna Centrale pályaudvaron keresztül történik (a legolcsóbb a repülőtérről 1 átszállással 1,50 eur-ért), ahol a Trenitalia vonatai 5,20 eur-tól közlekednek.

A buszmegálló a terminál kijáratától kb. 100 méterre balra található.

Taxi / Uber

A hivatalos taxiállomás közvetlenül az érkezési csarnok kijárata előtt található. Az ár a taxióra szerint kerül kiszámításra, és 20 eur és 25 eur között változik az úti céltól függően.

Az Uber mobilalkalmazás Bolognában is működik, de általában csak a jobb Uber Black autók állnak rendelkezésre, amelyek ára 30 eur körüli.

A mobilalkalmazáson keresztüli taxiállomás a távolsági buszpályaudvarok mögötti parkolóban található.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.