easyJet poggyász

easyJet

Az easyJet légitársaságoknál a poggyászok megengedett poggyászmennyisége a jegyhez vásárolt kiegészítő szolgáltatások alapján kerül meghatározásra. Minden utas jogosult egy kis kézipoggyászra az alapárban.

Kézipoggyász-támogatás

Az utasok jegyenként 1 darab kézipoggyászra jogosultak ingyenesen az alábbi méretekben:

  • 45 x 36 x 20 cm

A kézipoggyász súlyhatára bőségesen 15 kg. A repülőtereken azonban nem nagyon találkozhat súlyellenőrzéssel. Ellenkezőleg, nagyon gyakori, hogy az indulási kapuknál a poggyászkamrák segítségével mérik meg a méretet.

Még nincs szállodája? Szerezzen kedvezményt a booking.com oldalon

Nagyobb kézipoggyász

A FLEXI tarifával utazók vagy azok, akik a Nagy kézipoggyász szolgáltatást megvásárolták, a kis kézipoggyászuk mellett egy nagyobb kézipoggyászt is magukkal vihetnek. Ebben az esetben 2 darab poggyászra jogosult az alábbi korlátok között:

  • 45 x 36 x 20 cm
  • 56 x 45 x 25 cm

A fizetős easyJet PLUS tagsággal rendelkező utasok egy második nagyobb poggyászra is jogosultak.

Feladott poggyász

A feladott poggyász megvásárolható az easyJetnél a foglalási folyamat során vagy a Foglalásaim kezelése menüpontban a becsekkolás előtt.

A súlyhatárok 15 kg, 23 kg, 26 kg, 29 kg és 32 kg.

A poggyász ára a járat távolságától és a súlytól függ. Általában egy 23 kg-os poggyászért 40 eurót kell fizetni járatonként.

A poggyászát a repülőtéren az indulás előtt 40 perccel adhatja fel. Egyes járatokon azonban a check-in pultok már 60 perccel az indulás előtt bezárnak, például London Gatwicken vagy Párizs CDG repülőtéren.

Tippünk: ha a feladott poggyászod mellett 23 kg-ig terjedő súlyú ülőhelyválasztékot is vásárolsz, érdemes az Essentials viteldíjat megvásárolnod.

Gyermekkocsik a gyermekek számára

Az EasyJet nemcsak magát a babakocsit, hanem összesen 2 darabot is ingyenesen szállíthat a csomagtérben. Ha kisgyermekkel utazik, akkor 2 tárgyat vihet magával ebből a listából:

  • Babakocsi (összecsukható vagy össze nem csukható).
  • utazóágy
  • autósülés
  • ülésmagasító
  • háti hordozó

Ezek a tárgyak a repülőtéren a check-in pultnál ingyenesen feladhatók.

Állatok a fedélzeten

Az EasyJet nem engedélyezi háziállatok (kutyák, macskák, papagájok stb.) szállítását a fedélzeten vagy a raktérben. Az egyetlen kivétel a vakvezető kutyák.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.