easyJet késő és törölt járatok

easyJet

Az EasyJet Európa egyik legnagyobb légitársasága, ezért logikus, hogy különösen a nyári szezonban elkerülheti a járatkéséseket és járattörléseket. Ilyen esetekben az utasokat a 261-es uniós rendelet védi, amely garantálja az utasok jogait, beleértve a személyenként akár 600 eurós kártérítést is.

Kérjen kártérítést az easyJet-től

A kártérítés az easyJet által üzemeltetett összes járatra vonatkozik.

Az easyJet járatának késése

A késő járatok esetében az utasjogok 2 óránál hosszabb késés esetén lépnek érvénybe. Ebben az esetben Ön jogosult frissítőre. A repülőtértől függően a légitársaság készpénzes utalványt biztosít élelmiszer vásárlásához, vagy utalványt egy adott étterembe szendvics és víz vásárlására.

Az egy óránál hosszabb éjszakai késések esetén Ön jogosult egy szállodára is, beleértve az étkezést és a repülőtéri felvételt. Ilyen késések azonban nem nagyon fordulnak elő az easyJetnél.

Ha 3 órás vagy annál nagyobb késéssel érkezik meg úti céljához, szintén igényelhet pénzügyi kártérítést. Azonban vegye figyelembe, hogy a késésért a légitársaságot kell felelősségre vonni. Ez nem vonatkozik az olyan rendkívüli körülményekre, mint a légiforgalmi irányítók sztrájkja, a repülőtéri személyzet sztrájkja vagy az időjárás.

Távolság Késések Kártérítés
1 500 km-ig 3h+ 250 euró
1 500 és 3 500 km között 3h+ 400 eur
3 500 km felett 3h+ 300 eur
3 500 km felett 4h+ 600 euró

A kártérítést közvetlenül az easyjet.com/claim/eu261 oldalon, vagy szakosodott ügynökségeknél igényelheti, amelyek a kártérítési összeg körülbelül negyedét veszik át. Ennek oka, hogy a légitársaságok gyakran nem reagálnak az Ön igényére, vagy kifogásokat keresnek, és csökkentett kártérítést ajánlanak.

Kártérítés az easyJet-től

Az easyJet törölt járata

Az easyJet nem nagyon gyakran törli járatait, és ha mégis, akkor a 14 napos határidő előtt, amikor Önre nem vonatkoznak az EU 261-es utasjogok. Ebben az esetben Ön jogosult visszatérítésre vagy ingyenes átszállásra egy másik járatra.

Ha azonban a járatát 13 nappal az indulás előtt vagy annál rövidebb idővel törlik, akkor is jogosult lesz akár 600 eurós pénzügyi kártérítésre, a fenti táblázatban feltüntetett távolságoktól függően.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.