KM Malta Airlines késő és törölt járatok

Air Malta

Törölték vagy legalább 2 órát késett a KM Malta Airlines járata? Akkor jogosult személyenként 600 euróig terjedő kártérítésre.

A kártérítést közvetlenül a légitársaságtól vagy egyszerűen és ingyenesen igényelheti a szakosodott ügynökségektől.

Kártérítés igénylése

A 261-es EK-rendelet szerinti kártalanítás a KM Malta Airlines által üzemeltetett valamennyi járatra vonatkozik.

A KM Malta Airlines járatának késése

Ha az indulási kapunál legalább 2 órás késést tapasztal, a KM Malta Airlines köteles a késés hosszával arányos ingyenes frissítőket biztosítani Önnek.

Ha a késés hossza az érkezési repülőtéren 3 óra vagy annál hosszabb, Ön szintén jogosult 250 eurótól 600 euróig terjedő pénzügyi kompenzációra a két repülőtér közötti távolságtól függően.

Ön csak akkor jogosult pénzügyi kártérítésre, ha a KM Malta Airlines hibás a késésért. További információért lásd a Repülés késése esetén járó kártérítés című cikket.

Távolság Késés Kártérítés
1 500 km-ig 3h+ 250 eur - online jelentkezés
1 500 és 3 500 km között 3h+ 400 eur - online jelentkezés
3 500 km felett 3h+ 300 eur - online jelentkezés
3 500 km felett 4h+ 600 eur - online jelentkezés

Törölt járat a KM Malta Airlines járatán

Ha a KM Malta Airlines több mint 14 nappal az indulás előtt törli a járatát, Ön jogosult az ingyenes időpont módosításra vagy az eredeti jegyár visszatérítésére.

Ha azonban járatát kevesebb mint 14 nappal az indulás előtt törlik, automatikusan jogosult 600 eurót meg nem haladó pénzügyi kártérítésre is.

A kártérítés csak akkor jár, ha a légitársaság törli a járatot, és nem előre nem látható körülmények miatt.

A kártalanítás igénylésének helye

A KM Malta Airlines nem rendelkezik külön kapcsolattartási oldallal a visszatérítés és kártérítés igénylésére, ezért igény esetén a légitársaság weboldalán felsorolt szokásos elérhetőségeket kell igénybe vennie: kmmaltairlines.com/en/customer-support.

A légitársaságok azonban gyakran igyekeznek elkerülni a kártérítést, és az egész követelést figyelmen kívül hagyva és hazudva elhúzni, ezért forduljon közvetlenül az ügynökséghez.

Akár 600 eurót is kaphat

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.