Oriente állomás

Oriente állomás

Portugália legnagyobb vasútállomása és a vonatok, a metró és a buszok közötti egyik fő átszállási pont, a kortárs európai építészet egyik vezető ékköve.

Az Oriente pályaudvarhoz legközelebbi szálloda

Az egyedi tetőszerkezet és a főbejárat a világhírű építész, Santiago Calatrava munkája. Az állomás 1998-ban, az Expo előtt készült el, és ma is Portugália egyik legérdekesebb épülete.

A futurisztikus szerkezet meghazudtolja a gótikus épületekből származó inspirációt, amit a peronok fölötti főtető szigorú, karcsú ívei sugallnak.

Minden északra tartó vonat innen indul; ha Porto felől érkezik, minden bizonnyal itt fog áthaladni. Menetrendek és online jegyértékesítés a cp.pt oldalon található.

Szállás az Oriente állomáson

Ha kora reggel vagy késő este utazik vonattal Orientéből, hasznos lehet egy éjszakai szállás az állomás közelében.

Különösen két modern szállodát ajánlunk, amelyek árai éjszakánként 150 euró körül mozognak, ami Lisszabonban elfogadható összegnek számít:

Hogyan juthat el Lisboa Oriente városába?

Az állomás a piros metróvonalhoz csatlakozik, amely a központba (az Alameda állomáson átszállva a zöld vonalra) és a repülőtérre is elvisz.

A Lisboa Oriente pályaudvarra számos buszjárat is közlekedik, amelyek közül a következők a turizmus szempontjából hasznosak:

  • 708-as vonal - közvetlen összeköttetés a központtal (Martim Moniz).
  • 728-as vonal - közvetlen összeköttetés a folyó mentén a központtal (Pc. Comércio, Cais do Sodré, Belém).
  • 759-es vonal - közvetlen összeköttetés a folyó mentén a központtal (Pc. Comércio, Rossio).
  • 782-es vonal - közvetlen összeköttetés a folyó mentén a központtal (Pc. Comércio, Cais do Sodré).

Mit érdemes megnézni

Fedezze fel az összes látnivalót Lisszabon-ban.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.