Megközelítés a repülőtérről Sydney

Sydney

Sydney központjába a leggyorsabban a T8-as vonattal lehet eljutni, ami 19,48 EUR. A buszjáratok alacsonyabb áron is elérhetőek, például a Coogee Beach-re.

Az alábbiakban megtudhatja, hogy pontosan merre járnak a buszok, hogyan kell fizetni a jegyet, és mennyibe kerül a taxi vagy az autóbérlés.

A 10 legjobb szálloda Sydney városában

T8-as vonat

Sydney belvárosa, a központi pályaudvar és a Circular Quay mind megközelíthető a város T8-as vonatával. A járattal kapcsolatos hivatalos információk a következő weboldalon találhatók: airportlink.com.au.

A vonat megáll az 1-es nemzetközi terminál és a 2-es és 3-as nemzeti terminál alatti földalatti állomásokon (a két terminál közös állomása).

Viteldíjak és jegyek

A viteldíjakat a legegyszerűbben saját Visa, Mastercard vagy American Express kártyával fizetheti ki. Ez a módszer ugyanazokkal az árakkal és előnyökkel (pl. napi viteldíjkorlát) rendelkezik, mint a korábban széles körben használt Opal közlekedési kártya.

Jelenleg az Opal kártyát nem érdemes megvásárolni, de még mindig lehetséges. A jegypénztárban vásárolhat kártyát, amelyre tetszőleges összeget (legalább 35 aud) tölthet fel, amely fokozatosan kerül feltöltésre.

A repülőtérre szóló jegyek ára magasabb, mint a más állomásokra történő utazás árai. A reptéri állomásokon történő le- és felszállásért felárat kell fizetni.

Az ár napszakonként változik. A munkanap következő időszakai számítanak Peak Hours: 6:30-10:00 és 15:00-19:00. Hétvégén és ünnepnapokon egész nap csúcsidőn kívülinek számít.

Peak Hours Off Peak
Zöld tér 14,78 aud 13,58 aud
Central 20,68 aud 19,48 aud
Circuar Quay, Múzeum, Városháza,
Martin Place, St. James, Milsons Point, Milsons Point
21,65 aud 20,15 aud

Az aktuális árakért használja a Sydney Transport Finder-t: transportnsw.info.

Menetrend és útvonal

A T8-as vonat a városközpontba, de a repülőtérről a nyugati külvárosok felé is közlekedik. Figyeljen tehát a jelzésekre és a megfelelő peronra.

 • Gyakoriság - 7-15 percenként
 • Menetidő - 21 perc a Circular Quay-ig; 13 perc a központi pályaudvarig (2 perccel kevesebb a belföldi termináltól).
 • Utolsó vonat a nemzetközi terminálról - 23:57 (0:57 péntektől szombatig és szombatról vasárnapra virradó éjszaka, 23:42 vasárnapról hétfőre virradó éjszaka).
 • Első vonat a központi pályaudvarról - 4:20 (4:55 hétvégén)
 • Kapcsolatkeresés: transportnsw.info

Szállodák a vasútállomásokon

Foglaljon kényelmesen szállodát közvetlenül a T8 vasútállomás mellett, hogy ne kelljen szállást keresnie, amikor megérkezik.

Buszok

A repülőtérre két buszjárat is közlekedik. A megállók az 1-es és a 3-as terminál előtt vannak, kék alapon "B" betűvel jól láthatóan jelölve.

A buszjegyet saját érintésmentes kártyával (vagy az Opal Card segítségével) is fizetheted. A kártyát fel- és leszálláskor az olvasóhoz kell csatlakoztatni. A buszon is van időalapú tarifa megkülönböztetés (csúcs- és csúcsidőn kívüli), a részleteket lásd fentebb a vonat leírásánál.

 • 350-es vonal - csak a 3-as termináltól közvetlenül keletre, Maroubra Beach, Coogee felé közlekedik, és a Bondi Junction metróállomáson ér véget, ahol átszállhat a 333-as buszra Bondi Beach felé.
  • Csúcsidőn kívüli ár - 2,90 aud
  • Csúcsidő ára - 4,15 aud
  • Gyakoriság - 6-10 perc
  • Utazási idő Coogee Beach-ig - 65 perc
  • Működési idő - 4:15 és 12:47 között.
  • Menetrend: transportnsw.info/routes/350
 • 420-as vonal - a busz az 1-es és a 3-as terminál előtt áll meg, és olyan helyekre közlekedik, mint például a Mascot vasútállomás (ahonnan olcsóbb a belvárosba utazni, mint a repülőtérről) vagy Sydney nyugati részén található városrészekbe.
  • Csúcsidőn kívüli ár - 2,24 aud és 2,90 aud között.
  • Csúcsidő ára - 3,20 aud és 4,15 aud között, a távolságtól függően.
  • Menetgyakoriság - 15 perc (hétvégén 20-40 perc)
  • Működési idő - 4:55 és 23:44 között.
  • Menetrend: transportnsw.info/routes/420

Éjszakai busz

Az éjszakai járatokat az N20-as buszjárat biztosítja a városközpontból (városháza és központi pályaudvar). A Town Hall állomásról a buszok óránként indulnak 1:00 és 4:00 között, a repülőtérről pedig óránként 0:25 és 4:25 között, lásd az aktuális menetrendet és megállótérképet: transportnsw.info/routes/n20.

A vonal csak az 1-es nemzetközi terminálnál áll meg. A belvárosból a viteldíj 2,90 aud.

TIPP! A belvárosba olcsóbban...

Ha nem akarod kifizetni a vonatjegy magas árát, ahol csak a reptéri állomás használatáért fizetsz felárat, 1 átszállással lényegesen olcsóbban juthatsz a belvárosba.

Szállj fel a 420-as buszra mindkét terminálról a Mascot végállomásig, ahol átszállsz a T8-as vonatra a központ irányába. A Mascot állomásról/az állomásra azonban nincs repülőtéri felár.

 • Teljes ár Off-Peak - 5,04 aud
 • Teljes ár Peak-Hours - 7,20 aud
 • Teljes menetidő - kb. 40 perc

Tömegközlekedési térkép

Tekintse meg a Sydney Kingsford Smith repülőteret kiszolgáló vonat- és buszjáratok áttekinthető térképét.

Taxi, Uber

Ha a legkényelmesebben közvetlenül a szállodába szeretne eljutni, használja a számos taxit vagy a Sydneyben nagyszerűen működő, igen népszerű Uber mobilalkalmazást.

Az Uber általában alacsonyabb árakat kínál, mint a hagyományos taxik, de az ár dolláregységeken belül változik.

Mivel a belföldi terminálok 2/3-a közelebb van a központhoz, az ár alacsonyabb, mint az 1-es nemzetközi terminálról. Az árakat a távolság és az utazási idő kombinálásával számítják ki, így csúcsidőben, amikor nagyobb a sorban állás, az ár magasabb.

Az indikatív árak a következők:

 • Circular Quay (Opera) – 60 aud az 1-es terminálról vagy 52 aud a 2/3-as terminálokról
 • Bondi Beach – 55 aud az 1. terminálról vagy 47 aud a 2/3. terminálról

Autóbérlés

Ha a repülőtérről egyenesen Sydney külterületére, Ausztrália körüli útra indul, béreljen autót közvetlenül a terminálon, ahol számos ismert és helyi márka autókölcsönző fiókja található.

A heti bérleti díjak a következő árakon kezdődnek 280 aud.

Árak összehasonlítása - autófoglalás

Az autókölcsönző cégek pultjai az összes terminállal közvetlenül szemben lévő parkolóházban találhatók.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.