Megközelítés a repülőtérről Saint Martin

arrival by airport SFG

Hogyan lehet a legkönnyebben eljutni a Grand Case repülőtérről Szent Márton francia és holland részébe?

Hotelárak keresése St. Martin területén

A szigeten való utazással kapcsolatos részletes információkért olvassa el a St Martinról szóló útikönyvünket.

Autóbérlés

Szent Márton felfedezéséhez a legjobb megoldás egyértelműen az autó. Tömegközlekedéssel nem lehet mindenhová eljutni, a taxik pedig meglehetősen drágák.

A Grand Case repülőtéren számos autókölcsönző cégnek van pultja, köztük olyan jól ismert multinacionális márkáknak, mint a Hertz, az Avis és a Sixt. A pultok a terminálon kívül találhatók.

A helyi kölcsönző cégek kevés autóval rendelkeznek, ezért javasoljuk, hogy legalább 2 hónappal az utazás előtt foglaljon.

Az árak egy hétre 300 euró körül kezdődnek.

Hotelárak keresése St. Martinon

Taxi

A taxi a legjobb választás a közlekedéshez, ha nem akar autót bérelni.

A taxik túlnyomó többsége furgon, és a taxik szűkössége miatt nagy valószínűséggel más utasokkal kell megosztania az utazást. A taxik sorban minden utast közvetlenül a címükre visznek.

Az árat nem osztják meg az utasok között, és mindenki a teljes díjat fizeti. Ha párban utazik, akkor csak egy díjat fizet páronként, nem pedig személyenként.

A fizetés kizárólag készpénzben történik a taxisofőrnek a kiszálláskor. Az árak fixek, és a taxisofőr mindig közli önnel a fuvar előtt. Az árak nem alkuképesek.

Fizetni amerikai dollárban vagy euróban lehet. Sok taxisofőr az amerikai dollárt részesíti előnyben.

  • Marigot - 25 usd
  • Grand Case - 5 usd
  • SXM repülőtér - 45 usd
  • Anse Marcel / Orient Bay - 15 usd
  • Philipsburg - 35 usd
  • Simpson Bay - 40 usd
  • Cole Bay - 40 usd
  • Dawn Beach / Oyster Pond - 30 usd

Kisbuszok

A sziget egyetlen tömegközlekedési eszköze a rendszeres útvonalon közlekedő, de fix megállók és menetrendek nélküli kisbuszok.

A minibuszok azonban nem közlekednek a Grand Case repülőtér mellett, hanem csak a kifutópálya túloldalán lévő főúton, amely gyalogosan nem kényelmesen megközelíthető.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.