Transzfer a repülőtéren Róma Fiumicino

Róma

A Fiumicino repülőtéren két terminál található (az 1-es és a 3-as), amelyek egy épületben vannak összekötve, és a nyilvános és a tranzit részlegeken belül lehet közlekedni közöttük.

  • 1-es terminál - A kapuk
  • 3. és 5. terminál - E kapuk

Olcsó szállodák a Fiumicino repülőtér közelében

A kiválasztott hosszú távú járatokat (főként az USA-ba) ezután az 5. szatellitterminál szolgálja ki, amely csak az utasok számára hozzáférhető. Az onnan induló járatokra a 3-as terminálon történik a becsekkolás, és a biztonsági ellenőrzés után az ingyenes automata vonattal 3 perc alatt eljuthatunk a T5-ös terminálra.

Letölthető repülőtéri térképek a hivatalos weboldalon találhatók: www.adr.it.

A repülőtér a nap 24 órájában nyitva tart.

Légitársaságok terminálonként

A Fiumicino repülőtéren a terminálok mindig meghatározott légitársaságok számára vannak kijelölve. A schengeni és nem schengeni járatok közötti felosztás mindig az egyes terminálokon a biztonsági ellenőrzés után történik.

  • 1.terminál - Aegean Airlines, Aeroitalia, Air Baltic, Air Europa, Air France, Air Malta, Ablastar, Eurowings, Iberia, ITA Airways, KLM, Luxair, Norwegian, Ryanair, TAP Portugal, Volotea, Vueling és Wizz Air.
  • 3.terminál - minden más légitársaság
  • 5-österminál - a check-in mindig a 3-as terminálon történik, és a nem európai légitársaságok által üzemeltetett USA-ba és Izraelbe tartó járatok az 5-ös terminálról indulnak (pl. az ITA Airways USA-ba tartó járatai klasszikusan az 1-es terminálról indulnak).

Átszállás a járatok között

A Fiumicino repülőtéren a csatlakozó járatokat a "Kapcsolódó járatok" táblák jól láthatóan jelzik, és a terminálokon belül számos helyen vannak indulási táblák a csatlakozó járatok kapuinak számaival.

Ha a terminálok között át kell szállnia, nem kell elhagynia a tranzitterületet , és a legtávolabbi kapuk közötti nettó átszállási idő körülbelül 30 perc.

Ha a schengeni térség országaiba induló vagy onnan érkező járatok vagy az Olaszországon belüli belföldi járatok között átszáll, nem kell biztonsági vagy útlevél-ellenőrzésen átmennie.

A schengeni országokból a nem schengeni országokba történő átszálláskor csak az útlevél-ellenőrzésen kell átmennie.

A nem schengeni országokból minden célállomásra történő átszálláskor a biztonsági és az útlevél-ellenőrzésen is át kell esnie.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.