Megközelítés a repülőtérről Róma Ciampino

Colosseum

Ciampino központjából három tömegközlekedési lehetőség van a római közlekedés központjába.

Olcsó szállodák Rómában

Expressz buszok a Termini felé

Alegkényelmesebbek a közvetlen expresszbuszok a "Termini" főpályaudvarra, amelyek útközben sehol máshol nem állnak meg.

Több fuvarozó közül lehet választani, a legnagyobb a Terravision, a többi a Flixbus (a SIT Bus Shuttle jegyeit árulja) és a Rome Airport Bus. Minden társaság ugyanazon az útvonalon közlekedik.

A legolcsóbb, 6 eurós egyirányú jegyeket a Terravision és a Sit Bus árulja, míg a legolcsóbb, 9,90 eurós retúrjegyeket a Rome Airport Bus-tól lehet megvásárolni. A másik két társaságnál 11 eurós menettérti jegyet kínálnak.

Promo kód 5% kedvezménnyel a Terravision számára

Vásárolja meg jegyét online a Terravision weboldalán, és június 27. és augusztus 31. között 5% kedvezményt kap minden jegyre. Miután kiválasztotta az útvonalat, az utasok számát és az időpontokat, menjen a "promocode" mezőbe a következő szöveget: DE5TERRA24

  • Utazási idő Roma Termini-ig: 45 perc
  • Menetgyakoriság: 20-60 perc
  • Viteldíjak: 6 eur-tól egy útra / 9,90 eur oda-vissza
  • Jegyvásárlás - terravision.com 5% kedvezménnyel
Utolsó buszok a repülőtérről 21:30
Terravision
22:15
Flixbus
22:30
Terravision

23:30
Róma Repülőtér busz

23:30
Flixbus
Első buszok a repülőtérre 4:15
Róma Repülőtér busz
4:30
Flixbus
4:40
Terravision
5:30
Flixbus
6:20
Róma repülőtér busz

Tömegközlekedési buszok

Az 520-as és 720-as buszjáratokkal a legközelebbi metróállomásokhoz a legolcsóbban juthat el a központba.

A repülőtéren a terminál előtti 7-es peronról indulnak.

  • 720-asbusz a B Laurentina metróállomásig - 20-30 percenként közlekedik 5:30 és 23:30 között, hétvégén is.
  • 520-asbusz az A Cinnecitá + Subaugusta metróállomásig - 15-30 percenként közlekedik 5:30 és 23:30 között, hétvégén is.

A teljes menetidő a Ciampino repülőtérről Róma központjába kb. 75 perc, az 520-as busz + A metró kombinációja gyorsabb.

A 100 perces transzferjegy 1,50 euróba kerül. Ez a jegy a repülőtérről a városközpontba vezető teljes útra szól.

Használhatsz napijegyet is 7 eur-ért, kétnapos jegyet 12,50 eur-ért vagy háromnapos jegyet 18 eur-ért. A jegyeket az érkezési csarnokban lévő információs standnál lehet megvásárolni.

A városban való közlekedéssel kapcsolatos részletes információkért lásd a Róma-kalauzunkat.

Busz + vonat

Alternatív megoldás - és gyakran a leggyorsabb - az AirLink buszjárat kombinációja a Ciampino pályaudvarra és a római Termini főpályaudvarra tartó vonat.

A 2,70 eurós jegyet a Trenitalia weboldalán lehet megvásárolni, ahol a pontos menetrendet is megtudhatjuk, a buszsofőrtől vagy a központból kifelé menet a pályaudvaron található önkiszolgáló jegypénztárakban. Ne keverjük össze a repülőtereket - Rómában két repülőtér van, a nagyobbik Fiumicino és Ciampino.

A Cimapinóból induló buszok mindig csatlakoznak a vonathoz, és napközben 15 percenként közlekednek (hétvégén kb. 45 percenként), a pontos menetrendet a weboldalon láthatod: trenitalia.com/ciampino-airlink. Az utazás összesen 35-45 percet vesz igénybe.

Taxi

A hagyományos taxik és az olyan alkalmazások, mint a Bolt és az Uber körülbelül ugyanannyiba kerülnek, ha Róma központjába szeretnél eljutni. 40 eurót.

A taxik a nap minden órájában és éjjel is könnyen elérhetők.

Autóbérlés

Bár Róma központjába való eljutáshoz semmiképpen sem ajánlott autót bérelni, ha a Ciampino repülőtérről egyenesen a vidékre vagy Lazio régió strandjaira szeretnél eljutni, az autó remek lehetőség.

Számos helyi és nagy nemzetközi kölcsönző cég található közvetlenül a terminálon. A nyári szezonban a heti bérleti díjak 160 eurónál kezdődnek.

Fiumicino repülőtérre

Közvetlen összeköttetést csak a helyközi Gaspari buszjárat biztosít, rendszertelen időközönként (körülbelül óránként vagy kétóránként). A menetrend sehol sincs kifüggesztve, de az információs pultnál megtudhatja az indulási időpontokat. Az utazás ára 10 eur, és a sofőrnek kell fizetni.

Az egyetlen másik lehetőség a főpályaudvaron (Termini) történő átszállással lehetséges. A teljes út minimum 120 percet vesz igénybe. A járatok közötti átszállásra legalább 4 órát kell számítani.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.