Megközelítés a repülőtérről Rennes

Rennes

A repülőteret Rennes belvárosával a C6-os buszjárat köti össze, ahol 1 út 1,80 euróba kerül.

A terminálon számos autókölcsönző cég is található, és taxik is rendelkezésre állnak.

C6-os busz

Lépjen ki az előcsarnokból, menjen át az utcán, ahol a taxik parkolnak, és ereszkedjen le a lépcsőn a buszmegállóhoz (jobbra).

A C6-os járat közvetlenül Rennes központjába megy (République megálló), majd tovább Rennes keleti részébe.

Ha a vasútállomás felé tart, a Saint Jacques - Gaite megállónál szálljon át a zöld B metróvonalra, amely a "Gares" megállóig visz. Alternatív megoldásként a République megállótól körülbelül 15 perc alatt gyalog is eljuthat.

A 10 legjobb szálloda Rennes városban

Az 1 útra vonatkozó viteldíjak 1,80 eur. Ha átszáll a metróra, akkor ismét 1,80 eurót kell fizetnie. Ezt a viteldíjat a legegyszerűbben a saját bankkártyájával fizetheti ki, amelyet a buszon belüli sárga leolvasóhoz csatlakoztat. A viteldíj a fizetési kártyára kerül - nem lesz papírjegye.

Ugyanilyen értékű papírjegyet azonban vásárolhat az érkezési csarnokban lévő információs pultnál, ahol egy napijegyet is vásárolhat a következő összegekért 4,80 eur amely az adott naptári napra érvényes Rennes összes busz- és metróvonalára.

  • Gyakoriság - 10-15 perc (este és vasárnap 40 perc)
  • Menetidő - 35 perc
  • Utolsó busz a repülőtérről - 0:05
  • Első busz a repülőtérre (a République megállóból) - 5:45 (vasárnap és ünnepnapokon 7:42-ig).
  • Menetrendek és egyéb információk: star.fr

Autóbérlés

Utazzon Bretagne-ban autóval, és fedezze fel a francia vidék gyönyörű, tömegközlekedéssel nem gyakran elérhető szegleteit.

Közvetlenül az érkezési csarnokban számos autókölcsönző található.

A heti bérlés árai 250 eurónál kezdődnek.

Árak összehasonlítása - autófoglalás RNS repülőtéren

Taxi, Uber

Az érkezési csarnok előtt mindig nagyszámú taxi várakozik minden menetrend szerinti érkezésre. A városközpontba körülbelül 18 eurót kell fizetni, és kártyával is lehet fizetni.

Az Uber is működik Rennes-ben, és a hagyományos taxinál kedvezőbb árat kínál, 16 eurótól kezdődően. Az autók elérhetősége azonban általában gyenge, különösen reggel és este.

Vonat

A legközelebbi vasútállomás körülbelül 1100 méterre található a repülőtértől, és a "Saint-Jacques-de-la-Lande" nevet viseli. Itt csak a Rennes-Redon útvonalon közlekedő regionális vonatok haladnak át rendszertelen időközönként (összesen kb. 8-10 alkalommal naponta).

A Rennes-i főpályaudvarról indulnak a Párizsba, Brestbe, Quimperbe tartó távolsági vonatok, illetve a Saint Malóba tartó regionális vonatok.

Vonatjegyek vásárlása - sncf-connect.com

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.