Megközelítés a repülőtérről Pula

Istria

A terminál körülbelül 8 km-re található a városközponttól, és autóval és busszal is megközelíthető.

Autóbérlés

Apró mérete ellenére Pula repülőtere számos autókölcsönző cégnek ad otthont, köztük nagy multinacionális márkáknak is. Ha szeretné minél jobban megismerni az Isztriai-félszigetet, javasoljuk, hogy közvetlenül a pulai repülőtéren béreljen autót.

Busz Pula felé

Csak a repülőtér által üzemeltetett speciális buszjárat közlekedik közvetlenül a terminálhoz. A menetrendet minden napra külön-külön, körülbelül 10 nappal előre állítják össze, és a járatforgalomnak megfelelően.

A pontos menetrendet és az aktuális jegyárakat a repülőtér honlapján találja.

Jegyárak 6 eur és a sofőrnek kell fizetni kártyával vagy készpénzzel. A busz végállomása a pulai fő buszpályaudvar, ahol átszállhat a városi és helyközi járatokra, további információkért lásd a Közlekedés Pulában és a Pula megközel ítése című fejezeteket.

A buszpályaudvaron a reptéri busz a 16-os peronon áll meg, a repülőtéren pedig közvetlenül az érkezési csarnok előtt.

Az út a repülőtérről a Pula központjában lévő buszpályaudvarra a forgalomtól függően 10-12 percet vesz igénybe.

A 23-as és 23a elővárosi tömegközlekedési buszjáratok már nem állnak meg a repülőtéren. A buszmegálló a termináltól kb. 700 méterre található gyalogosan (lásd az útvonaltérképet), és a busz naponta 3-5 alkalommal jár itt, de vasárnaponként egyáltalán nem közlekedik. A menetrendek a csak a termináloktól való indulási időpontokkal a pulai tömegközlekedés honlapján találhatók: pulapromet.hr/vozni-red. A sofőrpultnál fizetett jegyek ára 2 eur.

Taxi

A taxi Pula központjába körülbelül 16 eur. Érkezés után néha nehéz lehet taxit találni a repülőtéren, de minden menetrend szerint érkező járatot repülőtéri busz követ.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.