Megközelítés a repülőtérről Palermo

Palermo

Palermo repülőtere a kapu az észak-szicíliai utazáshoz, és az autóbérlés mellett buszokkal és vonatokkal is utazhat.

Autóbérlés

Ha Palermo repülőtere lesz a kiindulópontja Szicília körüli utazásához, akkor a legjobb megoldás az autóbérlés. A terminálon számos nagy nemzetközi és kisebb helyi autókölcsönző cég található.

A heti bérleti díjak az autó méretétől és az évszaktól függően 150 eur és 350 eur között mozognak.

Hasonlítsa össze az árakat és foglaljon autót

Busz Palermóba

A Prestia e Comande busztársaság a Terravisionnel együttműködve a "Aeroporto Falcone Borsellino" repülőtéri terminál előtti buszmegállóból a városon keresztül a Palermo Stazione F.S. végállomásig közlekedik.

A busz útközben a történelmi központban is megáll. A megállók térképe az alábbiakban található. A vonattal szemben a buszok előnye, hogy sűrűbben járnak, a járművek kényelmesek és légkondicionáltak, és nagyrészt az autópályán közlekednek.

A járatok a repülőtér irányába 5:00 és 00:30 között, a központ irányába pedig 4:00 és 21:30 között 30 percenként indulnak fél- és egész óránként. A megállótól függően a menetidő 25 és 50 perc között van.

Ajegyek 6 eurós áronválthatók Egyirányú jegyek online vásárolhatók a terravision.eu oldalon. Használhatja a prestiaecomande.it weboldalt is, de ehhez regisztrálnia kell, és a vásárlás folyamata kicsit bonyolultabb, mint a terravision.eu oldalon keresztül.

A retúrjegyet csak a Prestia e Comande weboldalon keresztül lehet 10 eurós kedvezménnyel megvásárolni, míg a Terravision nem kínál retúrjegy-kedvezményt. A jegyeket a helyszínen is meg lehet vásárolni a járművezetőtől.

 • Viteldíjak: 6 eur (oda-vissza 10 eur)
 • Utazási idő - Palermo Centrale: 50 perc.
 • Gyakoriság: 30 perc
 • Első busz a pályaudvarról - 4:00
 • Utolsó busz a repülőtérről - 1:05

Jegyvásárlás - Terravision.com

Vonat Palermóba

A repülőtér termináljánál található Punta Raisi állomásról félóránként indul vonatjárat Palermo Centrale pályaudvarra.

A vonat 5:15 és 00:25 között indul a repülőtérről, rendszertelen időközönként, óránként kétszer. A Palermo Centrale pályaudvaron lévő végállomásig 1 óra 5 perc alatt lehet eljutni. Útközben 10 további megállóhelyen áll meg Palermóban. Visszatér a központból 4:00 és 22:11 között.

A jegy 6,50 euróba kerül, és megvásárolható online a trenitalia.com oldalon, vagy ugyanennyiért a buszmegállóban lévő automatából.

 • Viteldíjak: 6,50 eur (oda-vissza, kedvezmény nélkül)
 • Menetidő - Palermo Centrale: 51-75 perc (minden második csatlakozás gyorsvonat).
 • Gyakoriság: 14-48 perc
 • Első vonat Palermo Centrale-ból - 4:00
 • Utolsó vonat a repülőtérről - 0:25

Taxi

Egy taxiút Palermo központjába 40 euróba kerül. A főpályaudvarra ezután 45 eurót kell fizetni. Az árak fixek.

Buszok Marsala és Mazara del Vallo felé

A nyugat-szicíliai Mazara del Vallo és Marsala üdülőhelyekre a Salemi buszok körülbelül óránként egyszer indítanak közvetlen járatokat.

Az utolsó busz a repülőtérről 23:55-kor, az első Marsala felől 3:10-kor indul, a menetidő körülbelül másfél óra.

 • A jegy ára Marsala felé: 9,60 eur
 • Jegyár Mazara del Valo felé: 9,20 eur
 • Hivatalos weboldal és online jegyértékesítés: autoservizisalemi.it

Buszok a Trapani repülőtérre

ATrapani repülőtérre (TPS), Szicília másik nemzetközi repülőterére naponta körülbelül 4 alkalommal közlekednek közvetlen buszjáratok, amelyeket a Salemi üzemeltet. Sajnos a járatok sehol sem állnak meg útközben, még Trapani városában sem.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.