Megközelítés a repülőtérről Ostrava

Ostrava

Minden menetrend szerinti járatról a repülőtérről Ostrava központjába külön busszal lehet eljutni.

Van egy vasútállomás is közvetlenül a terminálon, de a vonatok menetrendje kifejezetten a közeli ipari zóna dolgozóira van szabva, azonban napközben is közlekednek vonatok a repülőtérre, így a vonatot gyakran lehet használni az induláskor vagy az érkezés után történő utazásra.

Busz

Több buszjárat biztosítja a legforgalmasabb közlekedést.

A viteldíjak minden útvonalon azonosak, és a felszálláskor egyszerűen az érintésmentes kártya lehúzásával kell fizetni. A kártyát a kiszálláskor már nem kell az érvényesítőhöz rögzíteni.

Buszok Ostravába

A viteldíj minden vonalon 30 CZK, és 60 percig érvényes. Ez idő alatt át lehet szállni más busz-, villamos- vagy trolibuszvonalakra is Ostravában. Átszálláskor a kártyát ismét az érvényesítőhöz kell helyezni, de a pénzt nem vonják le.

 • Vonal AE – Airport Express - a városközpontba (Hornopolní megálló) és a központi buszpályaudvarra közlekedik. Megáll a Dubina negyedben vagy a városi stadionnál is.
  • Gyakoriság - követi az összes menetrend szerinti indulást és érkezést, mindig kevesebb mint 2 órával az indulás előtt érkezik a repülőtérre.
  • Menetidő - 50 perc
  • Információk és menetrend: dpo.cz/ae
 • Vonalak 333, 670 - Elővárosi járatok Ostrava központi buszpályaudvarára, több megállóval útközben (Petřvald, Krmelín, Dubina, Vítkovice).
  • Gyakoriság - rendszertelen, a járatok hétköznapokon átlagosan óránként egyszer, hétvégén pedig naponta 7-8 alkalommal közlekednek.
  • Utazási idő - 50 perc

Hotelek a központban a booking.com oldalon

Az összes vonalon a következő weboldalon találja meg a járatokat: dpo.cz//itinerary. A megálló a repülőtéren a következő "Mošnov, Ostrava Airport, nádraží".

Busz iránya Nový Jičín

A közeli Nový Jičín járási városból is van közvetlen járat a repülőtérre.

A670-es busz hétköznapokon körülbelül óránként, hétvégén pedig 2 óránként közlekedik a Nový Jičín-i főpályaudvarra.

A viteldíj 46 koronába kerül, és saját bankkártyával vagy készpénzzel a sofőrnél lehet megvásárolni.

A járatok legegyszerűbben az idos.cz oldalon keresztül találhatók meg.

Vonat

A terminál közvetlenül kapcsolódik a vasútállomáshoz "Mošnov, Ostrava Airport".

Az S4-es vonatok a Repülőtér - Studénka - Polanka nad Odrou - Ostrava Svinov - Ostrava főpályaudvar - Bohumín útvonalon közlekednek.

A menetrend rendszertelen, és a vonat naponta körülbelül 5 alkalommal indul a repülőtérre. Az út a főpályaudvarig 32 percig tart, a menetdíj 57 CZK.

A járatot a cd.cz weboldalon találja meg, ahol rögtön jegyet is vásárolhat.

Taxi

Egy taxi Ostrava központjába körülbelül 800 koronába kerül, és általában csak készpénzzel lehet fizetni.

A Bolt mobilalkalmazás is működik Ostravában, de a rendelkezésre állás még mindig gyenge, és az ár 650 korona körül van.

Autóbérlés

A Carwiz, Avis, Budget vagy Hertz autókölcsönző cégek az ostravai repülőtér terminálján találhatók.

Az egyhetes bérlés ára 110 eurótól kezdődik.

Árak összehasonlítása - autófoglalás OSR repülőtéren

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.