Transzfer a repülőtéren Lisszabon

Lisszabon

A repülőtér területe két terminálra oszlik, amelyek légitársaságok szerint vannak felosztva.

 • 1.terminál - Minden légitársaság, kivéve a 2. terminált használó légitársaságokat.
 • 2.terminál - Eurowings, Norwegian, Ryanair, Transavia, Volotea, Vueling, Wizz Air, Wizz Air.

Olcsó szállodák a lisszaboni repülőtér közelében

1. terminál

Az 1-es terminál lényegesen nagyobb, sokkal több üzlettel, étteremmel és szolgáltatással. Egy központi biztonsági ellenőrzőpont vezet egy közös tranzitterületre minden járat számára.

A schengeni térségen belüli összes járat számára az "S" indulási kapu területén találja magát. Az "N" indulási kapuk az útlevél-ellenőrzés után találhatók, és a schengeni térségen kívüli célállomásokra történő induláshoz használatosak.

A biztonsági ellenőrzésnél a sorban állás akár 30 percig is eltarthat, az érkezés utáni útlevél-ellenőrzésnél pedig akár 45 percig is sorban állhat. Az európai útlevéllel rendelkezők számára azonban vannak automatikus kapuk (a várakozási idő legfeljebb 5 perc).

A biztonsági ellenőrzéstől a legtávolabbi kapukig gyalogosan körülbelül 10 perc a távolság.

Az indulási check-in pultok az 1. emeleten, az érkezési pultok pedig a földszinten találhatók.

2. terminál

A 2-es terminál egy kis épület, nagyon egyszerű berendezésekkel, és lényegesen kevésbé tágas, mint az 1-es terminál. Elsősorban fapados légitársaságokat szolgál ki.

A check-in itt gyorsabb, mint az 1-es terminálon, de a 2-es terminálhoz hosszabb az út, mivel nincs metró vagy tömegbusz.

A biztonsági ellenőrzésnél a sorban állás általában legfeljebb 15 percig tart.

Átszállás a járatok között

Az 1-es terminálon belüli átszállás nagyon fürge, bár a repülőtér csúcsidőben kissé zsúfolt lehet.

El kell hagynom a tranzitterületet?

Nem.

Az 1-es terminálon közvetlen átszállási lehetőség van. Ez az egyetlen foglalással csatlakozó utasokra vagy a csak kézipoggyásszal és beszállókártyával rendelkező utasokra vonatkozik, akik csatlakozó járatra szállnak fel.

 • Schengen -> Schengen - A repülőgépből közvetlenül az indulási kapu területére léphet ki. Nincs biztonsági ellenőrzés.
  • Nettó átszállási idő a leszállás után - kb. 5-10 perc.
 • Schengen -> Non-Schengen - Lépjen ki a repülőgépből közvetlenül az indulási kapu területére, és menjen az "N" kapu felé, amely az útlevél-ellenőrzés mögött található.
  • Nettó átszállási idő a leszállás után - kb. 15-30 perc.
 • Non-Schengen -> Schengen - Lépjen ki a repülőgépből egy külön folyosón, közvetlenül az útlevél-ellenőrzéshez. Ezt közvetlenül jobbra követi az átszálló utasok biztonsági ellenőrzése.
  • Nettó átszállási idő a leszállás után - kb. 30-60 perc.
 • Non-Schengen -> Non-Schengen - A repülőgépből egy speciális folyosón lép ki, de az útlevél-ellenőrzés előtt lehetőség van arra, hogy a biztonsági ellenőrzésen keresztül közvetlenül az "N" indulási kapu területére menjen.
  • Nettó átszállási idő a leszállás után - kb. 10-20 perc.

El kell vennem a poggyászomat?

A feladott poggyászát automatikusan átszállítják és átveszik a végső célállomáson, ha egy foglalással vásárolt csatlakozó járattal rendelkezik.

Transzfer a terminálok között

Az 1. és 2. terminál között csak a nyilvános földi oldalon keresztül lehet közlekedni.

Az épületek között 3:30-1:30 között 10 percenként közlekedik egy zöld buszjárat, amely körülbelül 3 percet vesz igénybe.

A transzferbusz használata ingyenes.

 • Buszmegálló az 1-es terminál előtt - indulási szint (egy emelettel feljebb, mint a Lisszabon központjába közlekedő buszmegállók).
 • Megálló a 2. terminál előtt - az érkezési csarnokból való kijárat előtt.

Mit tegyünk a hosszú átszálláskor?

Ha több mint 5,5 órád van az átszállások között, érdemes lehet a városba menni. Tippekért, hogy mit érdemes megnézni, nézd meg a Lisszabonról szóló útikalauzunkat.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.