Megközelítés a repülőtérről Lampedusa

Lampedusa

A repülőtér mindössze 1 km-re van a sziget legnagyobb és tulajdonképpen egyetlen igazi városának központjától. A központ tehát 20 perces lassú sétával elérhető.

Azonban helyi autókölcsönzők és taxik is rendelkezésre állnak.

Autó- vagy motorbérlés

Ha szeretné felfedezni a Lampedusa városán kívüli kis strandokat, javasoljuk, hogy közvetlenül a repülőtéren béreljen motorkerékpárt vagy autót.

Itt csak helyi kis autókölcsönző cégek működnek.

A robogók ára 1 hétre 120 eur körül, a kisautóké pedig 150 eur körül van. Információkért és foglalási lehetőségekért nézze meg az autókölcsönző honlapokat.

Taxi

Lampedusa túl kicsi sziget ahhoz, hogy hagyományos taxik működjenek itt. A szállítást mindig előre kell lefoglalni, leggyakrabban közvetlenül a szálláshelyen keresztül.

Foglaljon szállást Lampedusa területén

Busz

Nincsenek helyi buszjáratok közvetlenül a terminálhoz.

Lampedusán két buszjárat közlekedik, amelyek kisbuszokat és mikrobuszokat biztosítanak. A repülőtérhez legközelebb a Linea Rossa járat van, amely a kikötőtől a Cala Pisana öblön keresztül a Lampedusa északi részén található átszállóhelyig közlekedik, ahol csatlakozik a sziget nyugati részén közlekedő Linea Azzurra járathoz.

A buszok hétfőtől szombatig óránként egyszer közlekednek, és egy utazás 1 euróba kerül. A fizetés kizárólag készpénzzel történik a sofőrnél.

A legközelebbi buszmegálló a repülőtértől kb. 900 méterre található.

Az útvonalak térképét és a menetrendet lásd például a sziget nem hivatalos, de gyakran frissített turisztikai honlapján: visit.lampedusa.today.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.