Transzfer a repülőtéren Férfi

Maldives

A velanai repülőtér a közepes méretű és viszonylag jól szervezett repülőterek közé tartozik. A terminálok kicsik, és 15 perc alatt végig lehet sétálni az egész épületen, beleértve a biztonsági és az útlevél-ellenőrzést is.

Maldív-szigeteki üdülőhelyek árainak összehasonlítása

A Malé Velana repülőtér valójában 3 terminált használ.

  • Nemzetközi - a Maldív-szigeteken kívüli összes járatot kezeli.
  • Belföldi - a többi maldív szigetre közlekedő, menetrend szerinti repülőgépekkel közlekedő járatokat kezeli.
  • Noovilu Seaplane Terminal - a többi maldív szigetre közlekedő, vízirepülőgépekkel közlekedő járatok lebonyolítása.

A nemzetközi és a belföldi terminálok egy épületben vannak összevonva. A terminálok között az épületen belül 3 perc alatt lehet közlekedni.

Noovilu Seaplane Terminal A 2022-ben épült, nagyon modern és tágas épületben kapott helyet. A terminál a repülőtéri komplexum másik oldalán található, és nem köti össze semmilyen gyalogos folyosó a nemzetközi vagy a belföldi terminállal.

Transzfer a járatok között

A Velana repülőtéren nagyon gyakoriak az átszállások a belföldi és a nemzetközi járatok között. Ez az egész Maldív-szigetek fő közlekedési csomópontja.

Nemzetközi járat <-> Belföldi járat

Érkezéskor át kell mennie a bevándorlási ellenőrzésen, és mindig át kell vennie a poggyászát.

Ha a Maldív-szigeteken a Maldivian, a Flyme vagy a Manta Air menetrend szerinti járatával utazik tovább, akkor 3 percen belül elsétál a szomszédos belföldi terminálhoz, ahol ismét bejelentkezhet.

Összességében ez az eljárás körülbelül 40-70 percet vesz igénybe, attól függően, hogy a bevándorlási ellenőrzésnél mekkora a sor.

Hasonló az eljárás fordított esetben is, amikor belföldi járatról nemzetközi járatra száll át, ahol ismét össze kell gyűjtenie a poggyászát, és azt a nemzetközi terminálon újra fel kell adnia.

Nemzetközi <-> Nemzetközi

Ha a Maldív-szigeteken egy egységes foglalás részeként vásárolt átszállással rendelkezik, általában nem kell aggódnia a poggyászáért, és nem kell elhagynia a tranzitterületet.

Nem kell áthaladnia az útlevélvizsgálaton, hanem csak egy kifejezetten az átszálló utasok számára fenntartott biztonsági ellenőrzőponton.

A nemzetközi átszállások általában 15-20 percet vesznek igénybe.

Főbb terminálok <-> Noovilu Seaplane Terminal

A repülőtér fő része (nemzetközi + belföldi terminál) és a vízirepülőgépek check-in épülete közötti transzfer csak kisbusszal vagy taxival lehetséges.

Az út 5-10 percet vesz igénybe.

Ha a vízirepülőgépes transzfer a szállodáján keresztül történik, kérjük, érdeklődjön a szálloda főterminálban lévő pultjánál a terminálok közötti ingyenes transzferről.

Ha nem a szállodáján keresztül szervezte meg a vízirepülőgépes járatot, hanem saját maga vásárolt, a TransMaldivian Airlines szintén rendelkezik check-in pultokkal a főterminálban. Itt jelentkezzen be a járatára, és a TransMaldivian ingyenes buszával elviszik a Noovilu Seaplane Terminal weboldalra.

A légitársaság az ellenkező irányba is biztosít transzfert. A vízirepülőgép megérkezésekor egyszerűen forduljon az információs pulthoz, és ők elirányítják a legközelebbi indulású buszhoz.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.