Transzfer a repülőtéren Cancun

Cancun

A cancúni repülőtér kiterjedt területén 4 terminál található, amelyek különböző légitársaságokat szolgálnak ki.

A 2. és 3. terminálok egymástól körülbelül 400 méterre helyezkednek el, és egy sétányon lehet átkelni rajtuk, míg az 1. és 4. terminálok egymástól körülbelül 1,5 km-re vannak.

A terminálok között éjjel-nappal nyilvános buszjárat közlekedik. shuttle bus ingyenes. A buszok járatsűrűsége körülbelül 20 perc, és a legtávolabbi 3. és 4. terminál között körülbelül 10 percig tart az utazás.

A repülőtér általában modern, tiszta és jól karbantartott.

  • 1.terminál - MAYA Air, Tropic Air + VIP és magánjáratok
  • 2.terminál - Aerolineas Argentinas, Alaska Airlines, Avianca, Conviasa, Copa Airlines, LATAM, Magnicharter, Neos, Sky Airline, Sunwing Airlines, Swoop, TAG Airlines, TUI Airways, VivaAerobus, Volaris, Wingo.
  • 3.terminál - Air Caraibes, American Airlines, Air Canada, British Airways, Delta, Evelop, Spirit Airlines, United, World2fly.
  • 4.terminál - AeroMexico, Air Europa, Air France, Air Transat, Condor, Discover Airlines, Frontier, JetBlue, Southwest, TAP Portugal, Turkish Airlines, Westjet.

Átszállás a járatok között

Bár Cancún nem tipikusan átszálló repülőtér, az itteni járatok nagy száma azt jelenti, hogy átszállásokra kerülhet sor, különösen a Mexikón belüli belföldi járatokról a nemzetközi járatokra vagy fordítva.

Átszállás ugyanazon a terminálon

Ha az átszállás során nem kell terminált váltania, a nemzetközi járatról érkezéskor mindig át kell mennie a bevándorlási hivatalon, fel kell vennie a poggyászát, újra fel kell adnia, és vissza kell mennie a biztonsági ellenőrzésen az indulási tranzitterületre.

Ha csak Mexikón belüli átszállással utazik, akkor egyáltalán nem kell elhagynia a tranzitterületet, és nem kell átmennie semmilyen átvilágításon.

Átszállás a terminálok között

A terminálok közötti átszálláskor mindig el kell hagynia a tranzitterületet, mivel a terminálok között nincs összeköttetés a kifutópályán.

Ezzel szemben egy ingyenes buszjárat körülbelül 20 percenként közlekedik a szabadtéri nyilvános területen keresztül, és minden terminálnál megáll.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.