Megközelítés a repülőtérről Burgasz

Burgasz

A burgaszi repülőtérről buszjárat indul Burgaszba, de a Napospartra is.

Busz Burgaszba

A repülőtéri csarnoktól balra található a 15-ös vagy 15A jelzésű busz megállója, amely kb. 5:20-tól 23 óráig félóránként közlekedik a déli buszpályaudvarra Burgaszba. Az út körülbelül 25-30 percig tart.

A legtöbb esetben a 15-ös járat jelzésű buszok a termináltól kb. 120 méterre lévő körforgalomnál állnak meg (lásd: google.com/maps), míg a 15A jelzésű busz mindig közvetlenül a terminálhoz megy. De a különbség mindössze 2 perc séta a járdán.

A jegy ára 1,5 bgn és a buszon a kalauznak kell fizetni, vagy a sofőrnek, ha a kalauz nincs jelen. A fizetés csak készpénzzel lehetséges.

Burgaszban a pályaudvaron már át lehet szállni más buszokra, amelyek Bulgária minden szegletébe mennek, és természetesen nem maradnak ki a környék üdülőhelyei sem. A jegy ára a távolságtól függően változik 1-től 1-ig. 8 bgn.

A burgabus. info weboldalon megtalálja a menetrendet a végállomások indulási időpontjaival és a 15/15A vonal térképét.

Olcsó szállodák Burgas repülőtér közelében

Buszok Pomorie, Sunny Beach, Nessebar stb. felé.

A körforgalom túlsó végén van egy megálló (lásd: google.com/maps) a Burgasz központjából a repülőtér körül a repülőtérről az üdülőhelyekre közlekedő regionális buszok számára.

Az útvonalon több busztársaság is közlekedik (pl. M-Bus, Di Es Bus vagy Concord-7). Valamennyi társaság menetrendje megtalálható a weboldalon. burgabus.info, azonban az indulási időpontokat csak a végállomásokról adják meg, ami ebben az esetben a burgaszi buszpályaudvar, kb. 20-30 perc autóútra a repülőtértől).

Minden járat megáll a repülőtér melletti körforgalomnál is.

  • Pomorie - óránként 1-2 alkalommal, az út körülbelül 15 percet vesz igénybe, és kb. 2 bgn
  • Nesebar - 1-2 alkalommal óránként, az út körülbelül 35 percet vesz igénybe, és kb. 6 bgn
  • Sunny Beach - 1-2 alkalommal óránként, az utazás kb. 45 percet vesz igénybe, és kb. 8 bgn

A jegyeket a buszon belül a sofőrnél vagy a kalauznál lehet megvásárolni, és csak készpénzzel lehet fizetni.

Taxi

A taxitársaságok turisztikai áron kínálják szolgáltatásaikat. Alku. Például a Sunny Beachre történő utazás ára 80 bgn, majd Burgasz központjába körülbelül 30 bgn. Az Uber, a Bolt vagy más hasonló szolgáltatások még nem működnek Burgaszban.

Autóbérlés

Burgasz repülőterén számos helyi és nemzetközi autókölcsönző cég található.

A nyári szezonban a heti bérleti díjak a következő körüliek 230 eur, az elő- és utószezonban pedig 100 eur.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.