Megközelítés a repülőtérről Bukarest

Az Otopeni repülőtér a 100-as és 442-es tömegközlekedési buszjáratokkal érhető el.

Bár van vonat közvetlenül a terminálhoz, a busz továbbra is kényelmesebb és sokkal gyakoribb módja annak, hogy a központba jussunk.

Vonal Célállomás Utazási idő Ár Gyakoriság
100-as busz Piata Unirii 45 perc 3 ron - 90 perc (busz, villamos)
5 ron - 120 perc (busz, villamos, metró)
12 perc
CFR vonat Bucuresti-Nord 23 perc 5,50 ron 40 perc
T.F.C. vonat Bucuresti-Nord 23 perc 5,50 ron naponta 7-8x

Busz

A terminálhoz két buszjárat is közlekedik. A viteldíjrendszer a terminálhoz közlekedő összes buszon ugyanaz.

Jegyek

Jegyet csak a buszmegállóban lévő kioszkban vagy a jegyautomatánál lehet vásárolni, a sofőr nem árul jegyet. A "Visa" logóval jelölt buszokon saját érintésmentes kártyával is lehet fizetni.

A klasszikus viteldíjat "Mulitpl" kártya formájában árulják, amely két utazással van feltöltve. A repülőtéren nem lehet egy útra szóló jegyet vásárolni.

A repülőtérre (buszok + metró + villamosok) utazásra érvényes 24 órás jegyet 20 ronért lehet vásárolni. A 8 ronért (buszok + villamosok) vagy 14 ronért (metró + buszok + villamosok) vásárolt 24 órás jegy nem érvényes a reptéri utazásra.

  • 3 ron - 90 perces átszállás (csak buszok + villamosok)
  • 5 ron - 120 perces átszállás (buszok, villamosok, metró)

Ha a buszon belül fizetsz a saját kártyáddal, akkor valóban csak 3 vagy 5 lejt kell fizetned. Ha Multipl kártyát veszel, akkor mindig két jegyet fizetsz, azaz 6 ron vagy 10 ron, amit aztán bármikor felhasználhatsz a következő utazásod során a városban vagy vissza a repülőtérre.

A részletes viteldíjjal kapcsolatos információk a következő weboldalon találhatók: stbsa.ro.

100-as vonal

A városba a leggyorsabban a 100-as busszal juthatsz el, amely közvetlenül a terminál előtt áll meg. Ez a vonal korábban a 100-as számot viselte, de 2023 decemberében átszámozták.

A busz közvetlenül a történelmi központba, a központi térre megy. "Piata Unirii" és megáll a többi fontos téren, a "Piata Victoriei" és a "Piata Romana" téren.

A repülőtérről a busz körülbelül 45 percet vesz igénybe a Piata Unirii végállomásig. A járat gyorsjárat, és csak a kiválasztott megállókban áll meg.

Hotelek keresése Bukarestben

Menetrend és útvonal

A bukaresti repülőtérre jelenleg csak egy nyilvános buszjárat közlekedik:

A 100-as járat a nap 24 órájában 15 percenként, éjszaka pedig 30 percenként közlekedik. Hétvégén a járatok 20 percenként közlekednek.

A 442-es vonal

A 442-es busz további járatokat biztosít, különösen a repülőtér környékére vagy a Bukarest északi részén található Therme Spa és Wellness központba történő utazásokhoz.

A 442-es vonal nem Bukarest központjába közlekedik, hanem a Piata Presei megállóban ér véget. Útközben nincs átszállás a metróra.

Vonat:

Egy másik lehetőség, hogy a terminál melletti állomásról vonatra szálljon.

A vonatok csak 40 percenként közlekednek. Ez a lehetőség azonban előnyösebb, ha tovább szeretne vonattal utazni Romániában, mivel minden vonat a Bucuresti-Nord központi pályaudvaron végződik.

Az út a főpályaudvarig 21-25 percet vesz igénybe.

A repülőtérre két vonattársaság közlekedik, mindegyik saját jegyekkel.

CFR

A CFR Călători megállók nappal 40 percenként, éjszaka pedig 90 percenként közlekednek.

Az állomáson lévő automatánál 5,50 ronért lehet jegyet váltani, illetve a vonaton a kalauztól kártyával. A jegyeket online is megvásárolhatja előzetesen a világhálón: bilete.cfrcalatori.ro. Minden esetben készpénzzel vagy kártyával lehet fizetni.

Transzferjegyet Románia bármely pontjára közvetlenül a repülőtéren vásárolhatsz.

T.F.C.

A repülőtér és a Bucurest-Nord pályaudvar közötti kapcsolatot a T.F.C. magáncég piros vonatai biztosítják.

Jízdenku za 5,50 ron csak a vonaton (kártyával is lehet fizetni) vagy online a társaság honlapján: transferoviarcalatori.ro. Bár a jegy ára megegyezik a CFR-ével, a fuvarozók nem ismerik el egymás jegyeit.

A T.F.C. vonatok nagyon rendszertelenül, körülbelül napi 8 alkalommal közlekednek. Részletes menetrend a következő címen található: transferoviarcalatori.ro/en/henri-coanda.

Taxi

Bukarest központjába engedélyezett taxik járnak taxióra szerint. Egy út a Piata Unirii központi részéig körülbelül 45 ronba kerül.

Az Uber is hivatalosan engedélyezett a repülőtérre, és valamivel alacsonyabb, 35 ron és 40 ron közötti árakat kínál. A mobilalkalmazáson keresztül történő megrendelés után általában nem kell 5 percnél többet várni.

Autóbérlés

Ha a repülőtérről nem Bukarest központjába tartasz, ahol egy autó éppen megfelelne, hanem a román vidékre vagy a hegyekbe, a terminálon rengeteg helyi és nemzetközi autókölcsönző cég található.

A heti bérleti díjak 120 eurótól kezdődnek.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.