Transzfer a repülőtéren Brüsszel

Brüsszel

Az egyetlen terminál meglehetősen nagy, és a menetelési távolságok nagyok. A terminál nyilvános területei (érkezési és indulási pultok) közösek minden járat számára.

A biztonsági ellenőrzésen túl az utasáramlás ezután két részre oszlik.

  • Balra - az "A" indulási kapuk a schengeni járatok számára és a "T" a nem schengeni járatok számára.
  • Jobbra - "B" indulási kapuk a schengeni járatok számára.

A nap 24 órájában nyitva.

Olcsó szállodák a brüsszeli repülőtér közelében

Bár a terminál egy épületből áll, a távolabbi kapukhoz hosszú, legalább 20 perces sétával kell számolni.

Transzfer a járatok között

Ha az A és az A kapuk között átszáll, egyáltalán nem kell elhagynia a tranzitterületet, és nem kell átmennie a biztonsági és az útlevél-ellenőrzésen. A tranzitterületen az érkező és az induló utasok osztoznak, így csak lépjen ki a repülőgépből a csarnokba, keresse meg a csatlakozó járat kapuját az első táblán, és sétáljon oda szabadon.

Ha az A kapuról a B vagy a T kapura vagy fordítva száll át, át kell mennie az útlevél-ellenőrzésen.

Ha a B vagy T kapu területén belül száll át, nem kell átmennie az útlevélellenőrzésen. Bár a B és T kapukat az A kapuk "schengeni" zónája választja el, a B és T kapuk közötti mozgáskor nem léphet be ebbe a zónába. Ezért a repülőtér területén körülbelül 10 percenként ingyenes buszjárat közlekedik.

A schengeni utazásnál 20 percet , a nem schengeni utazásnál 45 percet, az USA-ba tartó járatoknál pedig 60 percet kell várni a átszállásra. Ezek az idők a minimális átszállási idők egy jegyen.

Ha két külön jeggyel szállsz át, akkor 2,5 óra a minimális idő, amit a járatok között hagynod kell, és még ez sem biztosít sok tartalékidőt.

Repülőtéri térkép

Hogy jobban megismerje a repülőtéri terminál alakját, a szolgáltatások elhelyezkedését és a transzferek megszervezését, letölthet egy térképet a repülőtér weboldaláról.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.