Szolgáltatások a repülőtéren Bécs

Vienna

Tudja meg, milyen szolgáltatások és létesítmények állnak rendelkezésre a bécsi repülőtéren. Hol lehet a legjobban enni és vásárolni?

Internet és wi-fi

AWi-fi ingyenes és korlátlanul használható a repülőtéren.

Ha egy uniós országból származó SIM-kártyát használsz, Ausztriában ugyanolyan áron telefonálhatsz és használhatsz adatforgalmat, mint a hazádban.

Ellenkező esetben az airalo.com oldalon gyorsan és egyszerűen szerezhetsz adatforgalmi e-sim kártyát.

Szupermarketek

A repülőtéren a különböző élelmiszerboltokban normál áron vásárolhat élelmiszert. Induláskor ne feledje, hogy a biztonsági ellenőrzéskor korlátozza a folyadékok fogyasztását: az összes szupermarket még mindig a nyilvános területen van.

 • Billa Corso - 3. terminál a fő érkezési csarnokban, a Regiojet és a Flixbus megállók közelében (6:00-22:00).
 • Billa Corso - 1. terminál a P3 garázshoz vezető összekötő folyosón (5:30-20:30)
 • Relay (újságárus és minipiac) - 3. terminál a fő érkezési csarnokban (5:00-22:00)

Olcsó szállodák a bécsi repülőtér közelében

Éttermek és üzletek

Éttermek, snack- és gyorséttermek a nyilvános területen és a biztonságiak mögött találhatók.

A legtöbb éttermet a C-kapunál és az F-kapus rész elején találja. Többnyire kisebb kávézókat és bódékat talál, de vannak teljes értékű éttermek vagy gyorséttermek is, mint például ezek:

 • Burger King - érkezési csarnok (nyilvános terület) 3. terminál (5:00-23:00)
 • Starbucks - 3. terminál érkezési csarnok (nyilvános terület) (5:00-20:00)
 • Leberkas Pepi (osztrák konyha) - F kapu területe (5:00-20:00).
 • Teljes lista a repülőtér honlapján: viennaairport.com

A repülőtéren üzletek széles választéka is található. A biztonsági ellenőrzőpontok mögött több Duty-free üzlet, valamint ruházati butikok, szuvenírboltok és édességboltok találhatók.

A repülőtér nyilvános területén az 1-es terminál és a P3-as garázs közötti összekötő folyosón például gyógyszertár is található. Ez a gyógyszertár 8:00-19:00 óra között tart nyitva.

Várótermek

A repülőtéri várótermek kényelmes várakozást kínálnak az indulás előtt, korlátlan frissítőkkel, köztük meleg ételekkel és kényelmes ülésekkel. A bécsi repülőtér két várótermet üzemeltet, amelyekhez minden utas hozzáférhet.

 • Vienna Lounge - a biztonsági ellenőrzőpont mögött a C és D kapuknál (nyitva 4:30-22:00), részletes információ a viennaairport.com/vienna-lounge oldalon.
 • Sky Lounge - az F és G kapuknál lévő biztonsági ellenőrzőpont mögött (nyitva 4:30-23:00), részletes információ a viennaairport.com/sky-lounge oldalon.

A várótermekbe a következő hitelkártya-tulajdonosok számáraingyenes a belépés:

 • MasterCard PREMIUM - csak Örményországban, Fehéroroszországban, Boszniában, Bulgáriában, Horvátországban, Csehországban, Magyarországon, Kazahsztánban, Moldovában, Montenegróban, Észak-Macedóniában, Romániában, Szerbiában, Szlovákiában, Szlovéniában és Ukrajnában kibocsátott kártyák.
 • Visa vagy MastarCard PLATINUM - csak Ausztriában kibocsátott kártyák.
 • Visa GOLD - csak a Slovenská sporitelna által kibocsátott kártyák.

A váróterembe való belépés fizetős és 39 eurót kóstál a Sky Lounge-ban vagy 49 eurót a Vienna Lounge-ban.

Poggyászmegőrzés

A 3. terminál nyilvános területén tárolhatja csomagjait. A csomagmegőrző naponta 5:30-tól 23:00 óráig tart nyitva, de csomagjai akár éjszakára is maradhatnak.

A kézipoggyász ára 5 eur/nap, a nagyobb bőröndök ára 10 eur/nap.

Ivóvíz

A biztonsági ellenőrzés mögötti ivókutaknál ingyenesen kaphatsz hideg ivóvizet palackban.

Ezek nincsenek megjelölve, de általában a mosdók mellett találhatók, például a következő helyeken:

 • Az "F" zárt folyosó bejáratánál, Jamie Oliver éttermével szemben.
 • A D61 és D66 kijáratok között
 • C41-es kapu
 • A "G" zárt folyosó bejárata

Repülőtéri túrák és kilátópontok

A repülőtér túrákat kínál a létesítmények és a repülőtéri területek megtekintésére. A "VISITAIR" látogatóközpont a 3. terminálon található, a túrák 8:30-tól 18:00 óráig tartanak (vasárnapok kivételével), az ár 23,90 eur. További információkért látogasson el a következő weboldalra: viennaairport.com/besucherwelt.

A 3. terminál tetején található kilátóterasz naponta 8:00 és 22:00 óra között (májustól augusztusig), illetve az év többi részében 10:00 és 20:00 óra között látogatható. A belépőjegy ára 4 eur, gyermekeknek 2 eur.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.