Megközelítés a repülőtérről Baku

Baku

A repülőtérre külön "AeroExpress" buszjárat közlekedik, amely közvetlenül Baku központjába, a Május 28. megállóig közlekedik.

Éjszaka csak taxival lehet utazni.

Foglaljon szállást Bakuban most

Busz

Az "AeroExpress" vonalon modern légkondicionált buszok közlekednek, amelyek megállnak a Koroglu metróállomáson, és a városközpontba a fő metróátállóig mennek. 28 May és a vasútállomásra.

  • Gyakoriság - 30 perc
  • Menetidő - 35 perc a városközpontba vagy 15 perc a Koroglu állomásig.
  • Utolsó busz a repülőtérről - 1:00
  • Első busz a repülőtérre - 6:00
  • Menetrend a repülőtér honlapján: airport.az/aero-express

Jegyárak és fizetési módok

Az AeroExpress járat speciális, drágább díjszabással rendelkezik a bakui tömegközlekedési buszokhoz képest.

  • 1,30 azn - 1 utazás feltölthető BakıKart kártyával, amellyel az összes bakui buszon és metrón utazhat (a plasztikkártya ára 2 azn).
  • 1,50 azn - 1 utazás eldobható BakıKarttal, amely ingyenes, de nem használható újra. Ezt a lehetőséget csak akkor érdemes választani, ha már nem akarsz tömegközlekedéssel utazni Bakuban.

BakıKartot az 1-es terminálból való kilépés után balra lévő automatánál vásárolhatsz. Fizetni csak készpénzzel lehet.

Először válassza ki a kártya típusát - a BakıKart 2 aznért újrafelhasználható a bal oldali opció, míg az egyszer használatos kártya opció a jobb oldali gombon a képernyőn.

Ha újratölthető kártyát választasz, akkor azonnal bármilyen készpénzösszeget kell feltöltened rá, amit fokozatosan vonnak le. Például egy utazás a metróval vagy a városi busszal 0,40 azn-ba kerül.

A buszon belül a kártyát csak a felszálláskor kell a leolvasóhoz illeszteni. A metróban a kártyát a forgókapuhoz kell csatlakoztatni.

Aktuális jegyárak és részletes információk: bakikart.az/ticket-and-tariffs.

Taxi

A terminál előtt és néha a terminálon belül is mindig nagyszámú taxisofőr invitálja Önt egy fuvarra. Az ár alkuképes, és sajnos nagyon gyakori, hogy a turisták számára az árak többszörösei a helyieknek.

Nagyon ajánljuk a Bolt mobilalkalmazás használatát, amely nagyon népszerű Bakuban. A normál ár a repülőtérről Baku belvárosába a Bolt segítségével 7 és 13 azn között van, az aktuális kereslettől függően.

A normál taxi ára általában nem megy 30 azn alá.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.