Megközelítés a repülőtérről Ancona

Ancona

A viszonylag csekély repülőforgalom ellenére az anconai repülőtér vonattal és külön buszjáratokkal jól kapcsolódik a tömegközlekedéshez.

A terminálon autóbérlési szolgáltatások is rendelkezésre állnak.

Hotelkeresés Ancona területén

Busz

Az Aerobus Raffaello járata közvetlenül a terminálhoz közlekedik. A menetrend az összes indulás és érkezés követéséhez igazodik, és megtalálható a hivatalos weboldalon: conerobus.it/aerobus-raffaello.

A buszok a repülőtérről Ancona városközpontjába közlekednek, útközben megállva a közeli Falconara Marittima városában is. A megállók mindkét esetben a vasútállomás közelében vannak.

A jegyeket a sofőrnél kell megvásárolni, és kártyával vagy készpénzzel lehet fizetni.

  • Ár Ancona - 5,50 eur (oda-vissza)
  • Ár Falconara Marittima - 3,30 eur (oda-vissza)

A menetidő Anconába körülbelül 35 perc.

Vonat

A termináltól alig 100 méterre található Castelferretti - Falconara Aeroporto vasútállomás, ahol a Trenitalia vonatok megállnak.

A vonat olcsóbb, mint a busz, és lényegesen sűrűbben közlekedik, bár nem csatlakozik közvetlenül a járatok menetrendjéhez.

A vonatok Falconara Marittima, Ancona és a belföldön Jesi, Fabriano, Chiaravalle és Foligno felé közlekednek.

Jegyeket a peronon lévő jegykiadó automatánál lehet vásárolni (a vonatra való felszállás előtt meg kell jelölni az érvényesítőben), vagy a trenitalia.com weboldalon keresztül.

  • Ár Ancona - 2,60 eur (egy útra)
  • Ár Falconara - 2 eur (egy útra)
  • Gyakoriság - 1-3 vonat óránként

Autóbérlés

Ha Ancona repülőtér a Marche régió vidéki kirándulásainak kiindulópontja, a legjobb megoldás az autóbérlés. Számos nagy nemzetközi és kisebb helyi autókölcsönző cég található közvetlenül a repülőtéren.

A kisebb bérleti díjak 4 napra 120 eurónál kezdődnek, de a nevesebb kölcsönző cégek jelenleg 200 eurótól kínálnak árakat.

Autóbérleti díjak összehasonlítása - autófoglalás

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.