Megközelítés a repülőtérről Ajaccio

Ajaccio

A repülőteret a 12-es buszjárat köti össze Ajaccio városközpontjával. A terminálon számos autókölcsönző cég is található, amelyek a legpraktikusabb közlekedési módot jelentik Korzikán.

Autókölcsönzés

Számos autókölcsönző cég pultja közvetlenül az érkezési csarnokban található.

Mindig foglalja le előre az autóbérlést. Ha főszezonban (június-szeptember) utazik, javasoljuk, hogy legalább 2 hónappal előre foglaljon.

A heti bérlés árai nyáron 250 eurónál kezdődnek, ha időben lefoglalja az autót.

Hasonlítsa össze az autóbérlés árait - Ajaccio repülőtéren

Városi busz

Ajaccio központjával közvetlen összeköttetés van a 8-as buszjárattal. A busz a történelmi központon keresztül a főpályaudvarig közlekedik.

A vonalon speciális repülőtéri tarifa érvényes, és nem lehet igénybe venni a 4 eurós egész napos vagy a normál 1 eurós városi tarifát.

  • Ár - 10 eur, ha a sofőrnél vásárolja meg / 6 eur, ha a mobilalkalmazáson keresztül vásárolja meg (Google Play / App Store)
  • Gyakoriság - 60 perc
  • Menetidő - 30 perc
  • Első busz a központból - 5:00
  • Utolsó busz a repülőtérről - 23:20
  • Menetrendek és jegyárak: mobilite.muvitarra.fr

Ajaccio legolcsóbb szállodái

Vonat

Ricantu legközelebbi vasútállomása 2200 méterre található a repülőtértől, és a tengerparton át vezető sétányon érhető el, lásd a térképet.

A vonatok menetrendje és egyéb információk a hivatalos weboldalon találhatók: cf-corse.corsica.

Hétköznapokon naponta 13, hétvégén 3 vonat közlekedik Ricantu állomáson keresztül az Ajaccio-Mezana útvonalon, rendszertelen időközönként.

A távolsági vonatok is megállnak itt az Ajaccio - Mezana - Corte - Casamozza - Bastia útvonalon, hétköznap 5 alkalommal, hétvégén pedig 3 alkalommal.

A jegyeket a vonaton belül a kalauztól lehet megvásárolni, az árak a következők:

  • Ricantu - Ajaccio: 2 eur
  • Ricantu - Corte: 11,50 eur
  • Ricantu - Bastia: 21,60 eur

Taxi / Uber

Hivatalos taxik mindig elegendő számban állnak rendelkezésre a repülőtéren. Az árak magasak, a 6,5 km-re lévő Ajaccio városközpontjába körülbelül 25 eur-t kell fizetni.

Ajaccióban van egy Uber nevű mobilalkalmazás is, amely 16 eur és 20 eur közötti árat kínál a központig. Az autók elérhetősége azonban nem túl jó, és kora reggel vagy késő este több mint 20 percet is várhat egy autóra.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.