Az Eznis Airways járatokat indít Ulánbátor és Prága között

Eznis Airways flotta

Az Eznis Airways mongol fapados légitársaság csak a második közvetlen légi összeköttetést indítja Európa és Mongólia között. Július 10-től hetente kétszer repül majd Ulánbátor és Prága között.

Az Eznis Airways egy megújult légitársaság, amelynek székhelye az ulánbátori UBN repülőtéren található. A légitársaság az IATA szövetség egyik legfiatalabb légitársasága, amely a 80. IATA éves közgyűlésen, a 2024. június 2-4. között Dubajban megrendezett légi közlekedési világtalálkozón nyerte el a tagságot.

A járatokat egy JU-1332 lajstromjelű, 256 utas befogadására alkalmas, széles törzsű Airbus A330-200 típusú repülőgép fogja üzemeltetni. Ez egyben az egyetlen repülőgép, amelyet jelenleg a légitársaság üzemeltet.

Prága mellett az Eznis Airways várhatóan Hongkongba, Busanba és Csongdzsuba is indít járatokat.

Mongólia második közvetlen összeköttetése Európával

Mongóliából Európába eddig az egyetlen közvetlen útvonalat a mongol nemzeti légitársaság, a MIAT üzemelteti a németországi Frankfurtba.

Ulánbátor - Prága

Az Eznis Airways új útvonala Ulánbátorból Prágába 7 óra 50 perces repülési idővel közlekedik majd, és a tervek szerint július 10-től október 26-ig, azaz a nyári menetrend szerint.

A járatok szerdánként és szombatonként közlekednek majd a következő időpontokban:

Útvonal A járat száma Nap Indulás Érkezés
UBN-PRG MG714 szerda, szombat 17:15 20:15
PRG-UBN MG715 szerda, szombat 21:45 11:35 +1

Miért pont Prága? Csehországban 12 000 mongol él, ezzel az egyik legnagyobb közösség az Európai Unióban.

Jegyárak

A jegyeket mostantól közvetlenül a légitársaság eznis.com weboldalán lehet megvásárolni. A legolcsóbb menettérti jegy a EZ Bird oldalon 399 usd-ért vásárolható meg, ami a közvetlen összeköttetést és a nyári és nyári szünidő időszakát figyelembe véve verhetetlen ajánlat.

Ez az ár nem tartalmazza a feladott poggyászt, amely 70 dollárért vásárolható meg egy útra. Alternatívaként magasabb áron is vásárolhat jegyet, lásd poggyász az Eznis Airwaysnél.

Mongólia vízum nélkül

A mongol kormány enyhítette az országba való beutazásra vonatkozó korlátozásokat, és számos országból utazók turisztikai céllal vízum nélkül is beutazhatnak Mongóliába - legfeljebb 30 napos tartózkodásra érvényes.

A vízummentes beutazásban érintett összes ország megtalálható az evisa.mn weboldalon.